Historie - Vako

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Historie

Op 31 mei 1930 werd in Hotel van Wijk aan de Brink te Vries, V(riezer) A(ctiviteit) K(enmerkt) O(ns) opgericht. Aan de basis hiervan stonden de volgende personen: A. Bolhuis, Hs. Dekker, Joh. Dekker, H. Homan, J. Hilbrants, A. Polling, B. Scheepstra, H. Scheepstra, H. Smit, H. Smits, L. Stoel, B. Westerhof en J. Westerhof.


Er werd een voorlopig bestuur gevormd bestaande uit: Hs. Dekker, B. Scheepstra, L. Stoel. De heer W. Boer (Veenweg) was bereid gevonden om een stuk land als speelveld af te staan, waarop de leden van de vereniging dan konden voetballen met een echte leren bal. Als doelnetten werd gebruik gemaakt van kippengaas.

Op 31 juli, tijdens de eerste algemene ledenvergadering (gehouden bij Hotel van Wijk) werd het eerste officiele bestuur gekozen bestaande uit: H. Kamphuis (voorzitter), Hs. Dekker (secretaris), W. Brouwer (penningmeester), M. Staal (vice-voorzitter) en H.K. Uuldriks (vice-secretaris/penningmeester. In 1933 nam V.A.K.O. aan de competitie deel met 3 seniorenelftallen en 1 juniorenelftal, V.A.K.O. begon te groeien en is inmiddels niet meer weg te denken als vereniging uit Vries.


Door fusies met v.v. Bunne (1-10-1950), Dola (1-1-1959), de gymnastiekvereniging waar tevens werd gehandbald, en de zaterdagafdeling s.v. Vries (1-6-1972) werd V.A.K.O. een sportvereniging met zo'n 800 leden, gevestigd aan de Oosterkampen te Vries. In 1993 werd verzelfstandiging van de afdelingen voetbal, handbal en gymnastiek een feit. De naam s.v. V.A.K.O. veranderde hierdoor in v.v. V.A.K.O.

In 2012 werd besloten tot prestatievoetbal op zondag. Gevolg: Einde prestatieteam zaterdagvoetbal.
Met ingang van het voetbalseizoen ( 2013 - 2014 ) hoopt VAKO met twee prestatieteams op zondag uit te komen.
Recreatief voetbal blijft zowel op zaterdag als zondag.

25 jarig jubileum

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu